bg

PANA SPACER

sistem de baghetă caldă,
pentru geam termopan

EFICIENT

in timp mai scurt se pot produce mai multe geamuri termopan !

RAPID

sunt necesare doar 3 utilaje, DOAR 3 operatiuni !

ECONOMIC

mai ieftin decat sistemul clasic cu bagheta din aluminiu !

MAI PERFOMANT

performante mai bune ale produsului finit (izolare, umiditate, condens, etc) !

bg4

Necesita doar 3 utilaje

&

(operatiuni principale)

3

1. Taiere (debitare) sticla

2. Spalare sticla

3. Presare la cald

bg6b

Vezi meniul "Informatii tehnice" pentru mai multe detalii

PERMORMANTE SUPERIOARE

comparativ cu sistemul clasic

izolare termica mai buna pe margini

factor "U" cu aprox. 50% mai mic

scade posibilitatea aparitiei condensului

umezeala nu patrunde in interiorul geamului

rata de retentie a argonului mai buna

Informatii tehnice

Detalii tehnice ale baghetei Pana Spacer

Asa cum se intampla de cele mai multe ori, evolutia tehnicii permite dezvoltarea de produse cu caracteristici si performante net superioare. Daca pana nu de mult geamurile erau din lemn si cu doar o sticla, este cert ca nu se putea vorbi de termo-izolare; insa aparitia tamplariei din aluminiu/pvc si a geamului format din doua coli de sticla (geam termopan) a insemnat clar o evolutie.

In ultima perioada cele mai multe inovatii se fac in domeniul baghetei care separa cele doua (sau 3) coli de sticla care formeaza geamul termopan. Au aparut sisteme alternative, care folosesc baghete ce reduc considerabil transferul termic si imbunatatesc performantele geamurilor dublu sau triplu izolante.

Sistemul PANA SPACER este unul dintre acestea. Tehnologia de laminare multi-strat permite incorporarea mai multor straturi de componente in jurul miezului flexibil rezultand astfel un produs cu exceptionale caracteristici izolatoare.

Miezul flexibil din aluminiu permite preluarea dilatarii atunci cand aerul din interiorul geamului termopan devine foarte fierbinte si astfel isi mareste volumul; de exemplu, in lunile de vara daca geamul este expus direct la soare pentru o perioada indelungata.

foto-bagheta-sectiune-01-HiRes-exportMarginile exterioare ale baghetei sunt pre-butilate, ceea ce ii asigura o aderenta exceptionala la sticla.

Butilul care asigura imbinarea perfecta a celor doua coli de sticla si care este aplicat pe laturile exterioare ale baghetei, este fabricat de LANXESS – Belgia.

Suprafata baghetei din interiorul geamului contine 12 compusi, unul dintre acestia fiind si absorbantul (sita siliconica / silicagel) sub forma de pulbere, fabricata in Elvetia de catre ZOECHEM, unul dintre cei mai renumiti producatori mondiali.

colturi-continue-8,5mm-export-h380Inaltimea baghetei este de 8 mm (!!!) – aceasta fiind zona de contact cu sticla si deci partea vizibila din exteriorul geamului termopan; o suprafata de contact asa mare ii confera o mai mare putere de lipire si de sigilare. Practic, elimina necesitatea celei de-a doua sigilari. Numeroasele teste efectuate si certificarile obtinute din partea organismelor internationale de referinta in acest domeniu au demonstrat aceasta :). Atentie ! Aceasta este inaltimea (8mm) inainte de presare !

 

 

Grafice comparative

Puteti consulta mai jos un set de grafice comparative cu valorile si performantele baghetei calde si a altor tipuri de baghete:

grafic comparativ conductivitatea, pana spacer grafic comparativ, factorul U

grafic comparativ permeabilitate la argon

 

 

 

 

 

 

 

 

grafic comparativ conductivitatea termicagrafic comparativ permeabilitatea la umezeala